Kategorier
Djur

Underlätta valet av hundfoder med dessa exempel

Något som nya hundägare aldrig får veta är just hur svårt det är att välja rätt hundfoder, men med hjälp av dessa fyra exempel kanske valet går lättare.

Briza är en tre år gammal cockerpoo. Hon älskar att springa och skälla och vara en allmän bråkstake. Hon ylar så högt när mamma är borta att grannarna överväger att flytta, inte bara från gatan utan från själva länet. Med sådan hög energi bör hon äta hundfoder med mycket protein, som kyckling och nötkött.

Taki är en envis liten Shiba Inu på två månader som hatar när folk kallar honom för “liten”. Själv anser han sig vara lika stor som sin bror, trots att han alltid piper efter hjälp när han vill någonting. På grund av hans svaga valptänder bör hans torrfoder bli blötlagt.

Det viktigaste vid valet av hundfoder är åldern och aktivitetsgraden

Mumin är inte bara en finlandssvensk illustrerad filur utan också namnet på en kritvit bullterrier på tio år som bor i en liten 1:a i Gamla stan. På grund av hans höga ålder är han inte lika äventyrsfull som trollet, och behöver då inte lika mycket fett i fodret. Hans föräldrar skämmer bort honom med laxpaté.

Det är lite oklart hur gammal Lucy är, men det du bör veta är att hennes känsliga mops-mage gör det svårt att välja rätt hundmat. Just nu experimenterar hon med spannmålsfritt lammfoder av den lite dyrare varianten, för det är hon värd. Och det är din hund värd också.