Kategorier
Jobb

Rusta och matcha gör det lättare

Oavsett ålder kan det vara läskigt att söka jobb. Hur ska man veta hur ett personligt brev eller cv ska se ut. Hjälpen kan man få genom Rusta och matcha.

Kajsa hade jobbat på företaget i över tretton år. Ändå var hon en av dem som fick gå när de skulle skära ner. Hennes arbete på ekonomiavdelningen lades ut på ett externt företag. Från att ha haft en fast anställning var hon nu arbetslös och hade inte en aning om vad hon skulle göra.

Hon gissade att det i alla fall var ett första steg att kontakta arbetsförmedlingen. Där anmälde hon sig som arbetssökande och fick information om hur hon skulle fylla i formulär vilka dagar hon var arbetslös eller sjuk. Samt information om hur många jobbansökningar hon förväntades göra. Nu var nästa steg att ta reda på hur man sökte jobb.

Rusta och matcha gav kunskap

Den handläggare hon fick var trevlig och visade henne något som hette Rusta och matcha. Det var ett företag som kunde erbjuda massor av hjälp för människor som var i hennes situation. Väl i kontakt med dem pratade de om hennes behov och vilka steg de skulle ta för att hon skulle få ett nytt arbete.

Kajsa fick lära sig hur hon skulle skriva ett personligt brev och kom för första gången i kontakt med ordet cv. Senare skulle de gå vidare till hur man kunde förbereda sig inför en arbetsintervju. Hon hade gått från förtvivlan till hoppfull på några veckor och längtade efter sin första intervju.